Тестваха 700 човека от Банско за антитела срещу коронавирус

През изминалите пет дни, 700 човека от Банско бяха тествани за антитела срещу коронавирус. След Великденските празници изследванията ще продължат да се правят по ред, определен от Общинския кризисен щаб и Районната здравна инспекция.

В края на изследването резултатите ще бъдат обобщени, анализирани и оповестени публично.

В празничните дни църквите на територията на община Банско ще бъдат отворени и в тях ще се извършват канонични служби. Въведени са допълнителни ограничения по време на богослуженията за Разпети петък, според решението на Светия синод.

Общинският кризисен щаб организира дезинфекция на храмовете. Ограниченият достъп до тях ще се осигурява от МВР и Общинската служба за ред и сигурност. „Призоваваме всички да останат по домовете си по време на  празниците. Нека бъдем отговорни!“ – е апелът на ръководството на община Банско и общинския кризисен щаб. Информация на БНР.

Свързани новини

Мрежата гръмна! С шеговита снимка д-р Владимир Пандев стана премиер на България

vesito

Време е за глоба! Мъж от Благоевградско наруши карантината

vesito

Важно! Застрахователи искат стикерът за Гражданската да отпадне заради COVID-19

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.