Текат последни приготовления преди XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

Усилено текат последните приготовления преди едно от най – големите събития, провеждащи се не само на територията на община Симитли, но и в цяла Югозападна България, а именно XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“!

Броени дни преди древната земя на Симитли да се разтресе под краката на всички ни, от стотиците ревностни пазители на една от най – старите български традиции, вече е ясен броят на участниците в тазгодишното издание на фестивала. По предварителни заявки общо 18 групи, от които 9 от община Симитли, ще дефилират в маскарадните игри.

XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ ще се проведе на стадиона в Симитли. Участниците, зрителите, както и представителите на медиите ще се допускат само след представяне на т. нар. „зелен сертификат“.

Припомняме, че за „зелен сертификат“ се признават трите вида Европейски цифров COVID-сертификат:

– За ваксинация срещу COVID-19;

– За преболедуване на COVID-19, доказано с ПСР-тест;

– За отрицателен резултат от проведено изследване с ПСР-тест или с антигенен тест.

• „Зелен сертификат“ за преболедуване на заболяването COVID-19, доказано с бърз антигенен тест. Документът важи една година на територията на България.

За „зелен сертификат“ се признават и резултатите от лабораторни изследвания за антитела. За да получите удостоверението за наличие на антитела, стойностите на антителата срещу SARS-CoV-2 трябва да са доказани чрез количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG и да надхвърлят 150 BAU/ml. Документът е със срок на валидност 90 дни и важи само на територията на България.

За „зелен сертификат“ се признават и аналогични документи за ваксинация, за изследване и за преболедуване (доказано с ПСР или с антигенен тест) за лица, ваксинирани, преболедували или изследвани извън страната.

Във връзка с провеждането на фестивала, организаторите ще осигурят мобилен пункт за тестване срещу COVID – 19 в самия ден, в района на стадиона. Всеки, който желае да се тества ще може да направи това срещу заплащане. По този начин ще се даде още една възможност на всички, които нямат „зелен сертификат“, но искат да станат част от магията на „Симитлия – Древната земя на кукерите“, да присъстват.

Тази година фестивалът няма да има състезателен характер. За всички групи ще бъдат подготвени грамоти и сертификати за участие в XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“.

Свързани новини

Баловете се отлагат, дискотеките остават затворени, маските – само в рейсове и болници

vesito

Пребит в Сандански лекар: Служители на СОТ гледаха безучастно и не ми помогнаха

vyara

Пълна промяна: Яне Янев отглежда елитни говеда

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.