Тези 3 сектора ще помпат инфлацията в България

Поскъпване на стоките и услугите през следващите три месеца, очакват все повече мениджъри в различните браншове у нас, показва анкета на НСИ.

По отношение на продажните цени в промишлеността 15.5% от мениджърите прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

В строителството са притеснени от нарастващите цени на материалите и този факт вече заема четвъртото място сред основните проблеми за развитието на бизнеса.

Относно продажните цени мениджърите продължават да имат известни намерения за увеличение през следващите три месеца, показва анализът на НСИ.

Подобни очаквания има и по отношение на продажните цени в търговията на дребно, като все повече търговци прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

Очакванията на мениджърите за продажните цени в сектора на услугите са за известно повишение, макар по-голяма част от тях да предвиждат запазване на тяхното равнище от август до октомври.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Коронавирусът стигна до Горно Краище

desi

12 новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

На живо: FT: Украйна и Русия обсъждат мирно споразумение от 15 точки; Украйна поиска от САЩ още санкции и оръжие

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.