Татяна Дончева се закани да съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

Зам.-председателят на парламента и депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Татяна Дончева се закани да съди депутатите от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и Радостин Василев.

В събота Йорданов, който е председател на групата на ИТН, заяви, че Дончева е предлагала 500 хил. лв. на представител на партията на Слави Трифонов в опит да я разцепи. Тя още тогава отрече, но в понеделник вечерта Йорданов разкри и кой е въпросният депутат – Радостин Василев.

Василев разказа в предаването „Студио Хъ“ на телевизия 7/8, че Дончева го е убеждавала да отцепи част от групата на ИТН, за да се състави правителство, ако президентът връчи третия мандат на „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„Разговор между мен и Радостин Василев има, но той не е с такова съдържание. Никакви разговори на тема за пари. Какво е „500 к” според вас? Нито помня дали съм писала, нито дали съм имала листче. Как според вас се убеждават тези хора, че трябва да има правителство, че трябва да участват в това – с разговор. Ще си търся правата по съдебен ред и срещу Тошко Йорданов, и срещу Радостин“, каза Дончева пред Нова тв.

В понеделник ефира на 7/8 тв Василев разказа какво своята теза за срещата с Дончева.

„Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, с която се познавах бегло преди това, защото тя е наказателен адвокат на клиенти, на които аз съм граждански адвокат. Познавахме се професионално, но не и лично. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, среща ме в Народното събрание и ме помоли да се видим на дискретно място. Съответно аз веднага ти споделих (на Тошко Йорданов- бел.ред.)“, каза той.

Василев разказа, че на 12 август Татяна Дончева отишла в офиса му, за да го убеждава да разцепи групата на „Има такъв народ“.

„Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре“, добави Василев.

По думите му тя държала листче, на което пишело „500 к“ и отдолу дописала имената на знакови лица на партията.

Той призна, че Дончева не му е предлагала пари словесно, нито му е показвала листчето пред лицето. „Аз като адвокат не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Разказвам историята 1:1, хората сами си правят изводите“, каза той. 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

ЦИК обяви кой колко депутати вкарва в парламента

vesito

Съдът в Страсбург: Асен Генов е имал право да пише върху паметника на БСП

Regiona

Проф. Минасян за приватизацията на ББР: Първосигнална реакция

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.