Тарифите на такситата в Благоевград скачат с 30%

С 20 стотинки да се увеличат минималният и максималният праг на дневните тарифи за таксиметров превоз в Благоевград – това е предложението на Сдружението на таксиметровите шофьори, което е в процес на обсъждане в общинските комисии.

„Повишаването е обяснено със завишените цени на горивата. Нашето предложение е за увеличение от 30%, или 20 стотинки, за долния и горния минимален праг на дневните тарифи. В момента минималният праг на дневната тарифа е 75 стотинки на километър, а максималният 1,40 лв. Така ако един курс в Благоевград е струвал 2.50 лв., то след увеличението на минималните цени за таксиметров превоз на пътници курсът ще струва близо 3 лв.“, коментира председателят на сдружението Росен Начев, който в началото на месеца обяви пред „Струма“, че след повишението на цените на дизела и бензина идва и това на таксиметровите услуги.

Предложението за повишаването на минималния и максималния праг на цените изобщо не се забави и бе внесено за обсъждане още същия месец.

„Увеличението се налага не само заради повишаването на горивата и инфлацията. Идеята е да вкараме зелени таксита съобразно екоизискванията за по-чист въздух. Искаме да обновим и кадрите, да задържим младите хора. Това няма как да стане с ниски заплати за шофьорите. Времето на сивата икономика, старите таксита и възрастни шофьори е спомен от миналото“, добави Росен Начев, който има над 30-годишен стаж в таксиметровия бранш.

Предложението за новите цени на таксиметровите услуги ще бъде одобрено или отхвърлено от общинските съветници.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Разговори на Ердоган с Путин и Зеленски покачват надеждите за разблокиране на зърното

Regiona

Таксиджиите в Благоевград отказват да возят пациенти с COVID-19

vesito

Санкциите са свили руската икономика с 5% през септември

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.