Таксите за теглене и съхранение на пари скачат

От Нова година банките увеличават цените на таксите за теглене от банкомат и на каса, а също и тези за съхранение. Това означава, че ако до момента спестявания до 400 000 лв. са се съхранявали без такса, то от 2022 г. всички суми над 200 000 лв. ще бъдат обложени с 0,7%.

По думите на кредитния консултант Тихомир Тошев поскъпването е нормална тенденция за Европейския съюз.

„В повечето случаи ще се плаща както за тегленето, така и за внасянето.Таксите при онлайн банкирането са по-малки, затова съветвам да ползваме онлайн банкиране и да превеждаме средства между сметки“, заяви той.

Според него, ако ползваме карта с cash back, ще получим обратно всички платени такси. „Депозитите на българите са над 61 млрд., а раздадените кредити са само 28 млрд. Останалите пари трябва да се съхраняват от банките. Те прехвърлят тези такси към вложителите с по-големи депозити“, поясни Тошев, като посъветва гражданите със спестявания над 200 000 лева да разделят средствата си в различни банки, за да не им бъде начислена такса.

„Ако спестяванията ни са под 200 хил. лева, няма да плащаме такса или лихва за тях. Пакетите за юридически лица са в зависимост от потреблението. Те струват между 4 и 30 лева“, обобщи консултантът.

Източник:Монитор

Свързани новини

Haмaля бpoят нa coндaжните плaтфopми зa пeтpoл и гaз в cвeтa

Regiona

ЧЕЗ ЕЛЕКТРО ПОДАРЯВА ПО ЕДНА СМЕТКА ЗА ТОК ВСЯКА СЕДМИЦА ДО КРАЯ НА МАЙ

vesito

ЕС се цели в нулево замърсяване и нетоксична околна среда до 2050 г.

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.