С рекорден брой посетители завърши Банско джаз фестивал 2021

С рекорден брой посетители завърши последният концерт от осемдневната програма на тазгодишния Банско джаз фест.  Десетките желаещи да станат част от големия финал на най-дългия джаз фестивал у нас, изпълниха централния площад в града и прилежащите му площи, много преди старта на самото събитие. Заключителният концерт беше поверен на ненадминатата Хилда Казасян, която заедно с Плевенската филхармония подари на гостите на Банско завладяващ музикален спектакъл, пренасяйки ги през различни киноепохи със своя проект „Да послушаме кино“.

В заключителните си думи към публиката и участниците във фестивала, организаторите на събитието, в лицето на кмета на Община Банско Иван Кадев, отново изразиха уважение към традицията и надежда към бъдещето. „Тези осем фестивални дни и вечери се превърнаха в място за срещи с познати и непознати, за установяване на нови приятелства и откриване на нови музикални светове. Чухме много добри думи и много похвали, което ни прави уверени, че се движим в правилната посока. През тази година организацията беше малко по-различна. Имахме две сцени – основната тук, на площада, и втора сцена – в парка, на която чухме невероятни изпълнения на млади таланти. Искрено се надявам, че в следващите години точно тези млади хора ще са същите, които ще заемат с достойнство мястото си и на голямата сцена на фестивала“, подчерта в словото си Кадев.

Освен с втората сцена – „Млади таланти“ в градския парк, тазгодишната организация на фестивала се открои и с наситена съпътстваща програма, която включваше организация на различни ателиета, забавления за семейства с деца, уъркшопи по готварство и езда. Част от фестивала беше и представянето на новия роман на Георги Бърдаров – Absolvo te, чийто главен герой е силно повлиян от джаза. В основната фестивална програма участие взеха най-емблематичните гласове от български джаз сцена – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка, Рут Колева, Вили Стоянов, Стефка Оникян, Ангел Заберски, Вики Алмазиду, Васил Петров, група АКАГА, Хилда Казасян и още много други.

Свързани новини

Агресия на бул. „Пейо Яворов”: Благоевградчанин твърди, че е бил жертва на необясним опит за убийство

vesito

Сандански – домакин на VI Национална среща на експертите по социални дейности и здравеопазване

vesito

Разбиха хладилна витрина за четири галона бира

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.