С мярка за неотклонение „домашен арест“ контрол с електронно средство за наблюдение се уреди мъжът,  отправил заплахи за убийство пред сградата на полицията в Благоевград

Окръжен съд – Благоевград наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ контрол с електронно средство за наблюдение на мъж, отправял заплахи за убийство пред сградата на полицията в Благоевград.

Окръжен съд – Благоевград измени определение на Районен съд –Благоевград, с което е наложена мярка „задържане под стража“, и пусна под домашен арест мъж, заплашвал друго лице с убийство.

Г. В. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Той е обвинен в това, че на 18.08.2020 г., в телефонен разговор, проведен чрез мобилно приложение „Месинджър“, се е заканил с убийство на Г.И.

Минути по-късно, пред сградата на ОД на МВР гр. Благоевград, на ул. „Владо Черноземски“, Г. В. продължил да отправя заплахи към Г. И., а в ръката си държал брадва.

Въззивният съд прецени, че на този етап са налице доказателства, от които може да се приеме, че подсъдимият е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение, но че целите на наложената му мярка за неотклонение ще се реализират пълноценно чрез налагането на домашен арест.

Наложената мярка от Окръжен съд – Благоевград е окончателна и не подлежи на обжалване.

Свързани новини

Съседи се млатеха яко, задържаха ги, изръсиха се стабилно

bilyana

Младеж без книжка с Pоrsсhе Саyеnnе, уби пешеходец в София

vyara

Спасиха българин от отвличане в Индия

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.