С концерт Фолклорна група „Веселина“ отбелязва  20-годишнината си

На 9 май от 10:00 часа в Областния информационен център – Благоевград ще се открие изложба на детски рисунки на тема „Европа в моите очи“. Изложбата е посветена на Деня на Европа и на 10-годишнината от създаването на Областния информационен център.

От 11:00 часа пред паметната плоча на загиналите граждани от община Благоевград във войните за обединението и независимостта на България ще се състои ритуал по случай Деня на Европа и Деня в памет на всички жертви във Втората световна война.

12:00 часа е началото на събитието в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ под надслов „Заедно творим и се забавляваме“. Изложба и музикални изпълнения ще съберат деца и ученици от различни етноси, за да покажат, че по пътя на изкуството няма различия.

В 18:30 часа в зала „Яворов“ започва празничният концерт „Тамбуро моя“ на Фолклорна група „Веселина“ по случай 20-годишнината на състава към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Поколения тамбуристи и вокални изпълнители са преминали през групата, ръководена от Веселинка Боянова. Сцената в зала „Яворов“ ще ги събере отново.

 

 

 

Свързани новини

На живо: Военният министър на САЩ изненадващо идва в България

Regiona

Преподаватели от НСА представиха възможностите за обучение пред ученици от Благоевград

vesito

Румъния планира да изнася газ за региона и с приоритет за Молдова

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.