С конкурс избират младежки омбудсман в Благоевград

Общественият посредник на община Благоевград и Детски парламент Благоевград имат удоволствието да Ви уведомят, че предстои да бъде реализиран конкурс за избор на Младежки омбудсман на територията на град Благоевград сред учащите се от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. Идеята е съотносима със заложените принципи и политики в Ревизираната европейска харта за участие на младите хора в живота на общините и регионите., като до момента в България идентични младежки структури са избрани в град Стара Загора и град Пловдив.

Основната цел, която си поставяме чрез реализацията на конкурса е да се повиши правната и гражданската култура на младите хора и да развие у тях аналитично мислене и активна позиция по обществено значими въпроси. Конкурсът ще активизира учащата се младеж в полза на училището и обществото и ще даде възможност за участие на младите хора в обществения живот на града.
Младежкият омбудсман на Благоевград ще осигурява допълнителна възможност за упражняване правата и удовлетворяване интересите на учащите се и младежта в отношенията им с директорите на училищата, педагогическите съвети, училищните настоятелства, други младежки структури и училищни общности в региона и ще предостави възможност, съвместно с Детски парламент за инициране на местни политики в областта на младежките дейности.

Стартът на конкурсът ще бъде обявен на 27.01.2020 г., като резултатите от него предвиждаме да бъдат обявени на 19.02.2020 г.
Комисията по провеждане на процедурата по избор на Младежки омбудсман ще бъде в състав от 5 души, както следва:
Кмета на Община Благоевград (или друго определено от него лице);
Председателя на Общински Съвет – Благоевград (или друго определено от него лице);
Началникът на Регионалното управление на образованието – Благоевград (или друго определено от него лице);
Обществения посредник на територията на Община Благоевград;
Председателя на Детски парламент – Благоевград

Свързани новини

Инцидент! Дърво падна върху кола на благоевградчанка

vesito

Гордост за Благоевград! Първи медал от държавния шампионат по артистично плуване за момичетата от отбора на „Пирин“

bilyana

Царят на закуските Д. Бакалов призна: Всички в бранша работим с палмови масла и сирена. Палмовото сирене струва 2,50-2,80 лв. Този, който казва, че слага в закуските истинско сирене за 10-12 лв., лъже!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.