Съкратиха щата на К. Въчкова като зам.-директор на Математическата гимназия в Благоевград

Вместо с досегашните трима Математическата гимназия в Благоевград вече е с двама заместник-директори, научи „Струма“. С направено преструктуриране е съкратен щатът на дългогодишния заместник-директор по учебната дейност – учителката по български език и литература Катя Въчкова. Самата тя бе част от екипа и на предишния директор на ПМГ инж. д-р Татяна Ядкова, която се пенсионира през 2016 г.

Тогава конкурса за ръководния пост спечели единственият вътрешен кандидат – математикът Николай Каращранов, който преди това беше помощник-директор. Няколко месеца след встъпването си в длъжност новият директор назначи за свой заместник учителя по ФВС Йордан Цветанов, а К. Въчкова продължи да отговаря за учебната дейност. По-късно бе разкрит и трети щат и към ръководния екип като зам. директор АСД се присъедини учителят по информатика Димитър Стойчев.

„Става въпрос за преструктуриране с цел оптимизация”, коментира директорът Н. Каращранов и допълни, че е провел разговор с К. Въчкова. Тя остава на работа в ПМГ, като освен че ще преподава по БЕЛ, ще е и класен ръководител.

От ръководството на гимназията поясниха, че досегашната зам. директорка се е оттеглила от поста по свое желание.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Мотоциклетист се заби в мантинелата по пътя Кресна-Сандански

vesito

Тъжна вест! На 53 години си отиде от този свят поетеса от Благоевград

vesito

Жители на благоевградски села излязоха на протест заради затворения  Покровнишки мост

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.