Съкратиха ръководителката на Домашния патронаж в Благоевград

Ръководителката на Домашния социален патронаж в Благоевград Мария Комарова е освободена от поста. Причината е оптимизиране на разходите на общинската администрация и намаляване на броя на работните заплати, заради което длъжността е съкратена, информираха от кметството. От там допълниха, че ангажиментите й са разпределени между останалите работещи в звеното, а промените не влияят върху качеството на услугите за потребителите.

Домашният социален патронаж е общинска дейност, разкрита преди няколко десетилетия, която обгрижва около 260 възрастни и инвалиди в момента, като им осигурява изхранване, почистване и помощ в ежедневието, включително и организиране на излети, доставка на книги и други развлечения. Екипът на звеното се състои от социални работници, инструктор хранене, домакин, касиер, снабдител, готвачи и работник в кухнята, разносвачи на храна, шофьори, хигиенисти и общ работник.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Бивш нападател на Пирин пред трансфер в Македония

Regiona

Гневен шофьoр потроши стъклото на автомобил след отнето предимство

vesito

„Зимно предизвикателство“ към деца и младежи в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.