Съдът официално обяви фалита на ”Еврофутбол”

Компанията за спортни залагания ”Еврофутбол” на обвиняемия бизнесмен Васил Божков е обявена в несъстоятелност. Това става ясно от решение на Софийския градски съд от 6 октомври. Съдебният акт подлежи на обжалване след вписването му в Търговския регистър.

Производството по несъстоятелността на „Еврофутбол“ е започнало по молба на фирмата „Ботел“ ЕООД, която твърди, че има вземания в размер на 21 759 лв. от хазартната компания на Божков заради два сключени договора за регионално представителство в София – Изток и София – Запад. Справка в Търговския регистър показа, че „Ботел“ ЕООД е еднолична собственост на братята Цветомир и Боян Найденови и техният баща Стефан.

В решението си съдът установява, че към настоящия момент „Еврофутбол“ дължи на хазната данъци и лихви върху тях в размер на 356 156 766 лв. Публичните задължения на компанията са натрупани вследствие на неправомерно спестени такси от лотарийните игри, твърди Държавната комисия по хазарт, която на 25 март м.г. взе решение да отнеме лиценза на „Еврофутбол“.

„С оглед на това и предвид факта, че този търговец е спрял да извършва стопанска дейност заради отнетия му лиценз, трябва да се заключи, че липсват основания да се счита, че съществува каквато и да е вероятност той да преодолее състоянието на неспособност да изпълнява своите краткосрочни задължения“, пише в решението си съдия Диляна Господинова.

„Еврофутбол“ е поредната хазартна компания на Васил Божков, която съдът обявява в несъстоятелност. В началото на 2021 г. официално фалира и фирмата „Ню Геймс“, която оперираше „Националната лотария“. Тогава стана ясно, че петима души не са получили печалбите си, които възлизат на над 4 500 000 лв., от печеливши билети.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Българска студентка в Ухан се оказа в капана на епидемията

vyara

COVID кризата в цифри: 23 нови случая в Благоевград

vesito

Времето: Предимно слънчево, температурите до 11 градуса

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.