Съдът остави в ареста 25-г. Асен Белемезов, нападнал и изнасилил 86-г. жена

Най-тежката мярка “задържане под стража” постанови магистрат номер едно Николинка Бузова в Районен съд – Сандански на обвинения в изнасилване и блудство 25- годишeн Асен Белемезов от с. Палат, община Струмяни. Срещу А. Белемезов е повдигнато обвинение за блудство и изнасилване на 86-годишна жена от същото село. В мотивите съдия Н. Бузова е посочила, че има реална опасност А. Белемезов да се укрие или извърши друго престъпление, ако бъде наложена по-лека мярка – „подписка” или домашен арест”. Жестокото посегателство е станало на 30 май тази година в деня на събора на селото. Насилникът Асен е отишъл в дома на възрастната жена, нападнал я и с часове блудствал и я изнасилвал.

„Жената живее сама в къща. Задържан е първо със заповед на началника на полицията за 24 часа, след това с прокурорско разпореждане до 72 часа. Той е признал за извършеното престъпление пред своята майка. Вчера стана известно, че жертвата на насилника е изведена от дома й и се намира при свои близки. Възрастната жена е живяла сама след смъртта на съпруга й. Тя е вдовица от пет години, а децата й живеят в Сандански. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 6 до 10 години и глоба до 10 000 лева. Постановената мярка подлежи на обжалване и протестиране пред Окържен съд – Благоевград.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Не откриха бомба в 11 ОУ в Благоевград, учениците се върнаха в час

vesito

Иван Кадев проведе среща с областния управител Николай Шушков

vesito

Извънредно: Евакуираха 7-етажен блок в Благоевград, ето защо…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.