Съдът заседава по казуса „Румен Томов“, чака се съдебно решение

В Административен съд – Благоевград се проведе днес заседание  по жалбата на Румен Томов, относно решението на избирателната комисия да прекрати предсрочно мандата му.

В хода по същество жалбоподателят поддържа искането за отмяна на оспореното решение със съображенията, че не е мотивирано и не е пропорционално на закъснението от 13 дни за заличаване на Румен Томов като едноличен търговец в Търговския регистър.

Ответникът поддържа в съдебна зала, че решението на Общинската избирателна комисия – Благоевград е в изпълнение на решението на Административен съд – Благоевград по административно дело № 1343 о 2019 г., което е потвърдено от Върховния административен съд по административно дело № 2420 от 2020 г.

Съдът изслуша страните и обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

След края на заседанието председателят на ОИК Мартин Бусаров коментира пред журналисти, че се изчаква съдебнитя акт.

„На проведеното заседание от името на ОИК защитих произнесеното решение“, коментира Мартин Бусаров. Той беше придружен от адвокатката Кривачка, която заяви, че решението може да се обжалва, ако не е в полза на Томов.

 

Свързани новини

Д-р Емил Тончев: Спешната помощ в Якоруда ще получи високопроходима линейка

vesito

Председателят на Народно читалище „Виртуален свят“ Емил Радев се ожали пред ОбС за неправилно разпределяне на субсидии

vesito

Шефът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев: Хоспитализираните с усложнения от Ковид-19 са наполовина в сравнение с пика на втората вълна преди месец

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.