Съдия Димитър Узунов бетонира мястото си в АС – Благоевград, съдия Димитър Думбанов спечели място в АС – София

Ексшефът на РС – Сандански съдия Димитър Узунов, който бе представляващ в предишния състав на ВСС,  спечели конкурса за обявения свободен  щат в Административен съд – Благоевград. С отлична оценка  5,82 той измести конкуренцията и бетонира мястото си в съда, където бе командирован през есента на 2018 г.  от РС – Сандански. По същото време там бе командирован и разложкият съдия Димитър Думбанов, който се отказа от шефското място в РС – Разлог по средата на втория си управленски мандат. Заради кадровата криза неговата командировка бе прекратена през август тази година и той се върна на старото си място, но престоят му в разложкия съд ще бъде кратък. Причината е, че Димитър Думбанов е спечелил място за съдия в Административен съд – София град с оценка 5,78.

Съдия Ася Стоименова от РС – Кюстендил с оценка 5,80 спечели вакантното място в Административен съд – Кюстендил, където също бе командирована. За мястото в Административен съд – Перник се класира Антония Атанасова от РС – Перник, която получи оценка 5,77.  Така цикълът от големия конкурс, който бе обявен преди година и половина в административните съдилища, приключи.

Припомняме, че през април 2021 г. съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурс за 54 места в административните съдилища в страната, от които 23 за повишаване, а 31 – за първоначално назначаване. В Административен съд – Благоевград имаше 4 свободни места, като 3 от тях бяха обявени на външен конкурс и 1 за действащи магистрати. Трите свободни места на външния конкурс бяха спечелени от Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров, които положиха клетва в Административен съд – Благоевград през февруари тази година.

Източник Вестник Струма

Свързани новини

Илко Стоянов увеличава чиновническите места в общината с 20 щата над досегашните, прибавя трети зам.- кмет и още една дирекция  

vesito

Късо съединение, причинено от батерия на риболовна лодка, предизвика огромен пожар

bilyana

Нов бизнес! Димитър Бербатов търгува с дрехи, вижте колко струват…

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.