Съветничката в ОбС – Благоевград В. Шаркова влезе в групата на големите длъжници към държавата с близо 111 000 лв.

Освен 10 000 лв. глоба, които КПКОНПИ наложи на благоевградската общинска съветничка Валентина Шаркова заради 2 нейни гласувания в ОбС в полза на концесионера на мола, хората на Сотир Цацаров искат от Шаркова да бъде отнета в полза на държавата и сумата от 100 466 лв., на колкото са изчислили материалната облага за мола. Третата наложена й от държавния орган санкция е в размер на 370,14 лева, колкото съветничката е получила за участието си в двете сесии на 13.11.2020 г. и на 22.12.2020 г., когато по предложение на тогавашния кмет на Благоевград съветниците приеха да бъдат намалени концесионните такси в областния център на Пиринско заради продължителните Ковид ограничения в работата на обектите.

Това става ясно от решението на оглавяваната от Сотир Цацаров комисия, взето в края на септември и публикувано едва вчера на електронната страница. Така излиза, че към днешна дата съветничката от ЗС „Ал. Стамболийски“ е сред големите длъжници на държавата със сума в размер на 110 836,14 лева.

Младата земеделка би по размер на санкцията си и тримата си колеги от ОбС – Благоевград, които пострадаха от КПКОНПИ по същата причина – за облекчаване условията на бизнеса в града, който пострада доста сериозно от пандемията.

Припомняме, че за намаляване наемите и тротоарното право пред търговски обекти КПКОНПИ глоби с по 5000 лв. Красимир Роячки и Гергана Янчева и с 45 000 лв. другия концесионер в града и член на ОбС Христо Ковачки. И тримата вече  обжалват глобите си в Административен съд – Благоевград.

За да наложи огромната финансова санкция на Шаркова, комисията е разгледала в много страници отношенията й със собствениците на мола, които датират от 2010 г. През последните 11 г. тя е била управител, представител, съдружник или член на Съвета на директорите в няколко семейни фирми на концесионера, като последното е прекратено на 08.03.2021 г.

„Не съм допуснала никакво нарушение във връзка с разпоредбите на ЗПКОНПИ при гласуване на решенията на Общински съвет – Благоевград, тъй като бях на трудов договор във фирмата, но не съм изпълнявала управленски функции, а бях един обикновен служител на заплата в рамките на минималния праг за длъжността”, коментира В. Шаркова. „Всички решения в ОбС, касаещи облекченията по време на пандемията, бяха взети анблок за целия бизнес в града, тъй като съществуваше риск ресторантьорският бизнес и търговията да загинат. Не съм получавала никакви облаги, всичко бе направено в интерес на хората в града“.

Шаркова още не е обжалвала в съда решението на КПКОНПИ, защото не е получила официално и мотивите му. Категорична е, че ще спази сроковете за обжалването и се надява на съдебна справедливост.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Д-р Мончева: След 15 януари чакаме още ваксини, тогава ще започне масовата имунизация

vesito

Пиян водач на „БМВ“ се заби в „Мазда“ край зеленчуковата борса в Кърналово

vesito

Товарен камион блъсна дядо на заден ход на бул.“Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.