Съветници от ГЕРБ Благоевград искат пълна ревизия на Общия устройствен план

Съветници от ГЕРБ Благоевград се опълчиха срещу застрояването на зелените площи в града и обясниха, че имат решение на този сериозен въпрос. На пресконференция днес те изтъкнаха своето решение.

„Нещо се случва с белите дробове на нашия град! Ние имаме решение на този въпрос. Нашата група ще внесе още на следващата сесия като извънредна точка предложение Общия устройствен план да бъде ревизиран с акцент да бъде променено районирането на т. наречените кортове на Бачиново , които се оказа че не са кортове “,коментира съветникът Кирил Илиев.

Според него решението е изяло в ръцете на Общинския съвет с процедурата за промяна на Общия устройствен план.

Той смята,че трябва да се разгледат всички зелени зони, и там където не е реализирано строителство да бъдат запазени.

„ Интересите на бизнеса са безкомпромисни в това отношение, интересува ги единствено капиталът“, коментира още Кирил Илиев.

Колегата му Красимир Роячки съобщи, че групата на ГЕРБ дава Румен Томов на прокурор за загубите в размер на 6-цифрена сума за община Благоевград, заради забавения договор с фирмата оператор на новото сметище.

Свързани новини

Ще бъдат ли опазени ромските махали от заразата?

desi

Пирин – арена на спортно предизвикателство

bilyana

Новият проект на бизнесмена Иван Чапов: Каква е целта му?

vesito

1 коментар

съветник 21.05.2020 13:12 at 13:12

колко нагло, един от тези съветници застрои градинката над автогарата. да се смееш ли, да плачеш ли?

2

1
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.