Съветник от ГЕРБ отправи въпроси за уличните кучета пред ръководството на общината в Благоевград

Общинският съветник от ГЕРБ Йосиф Кочев внесе официално питане до кметската администрация в Благоевград за мерките, които общинското ръководство взима срещу глутниците улични кучета.

„Провокиран съм от ситуацията с множеството бездомни кучета по улиците и парковете в Благоевград, както и множеството сигнали на нападнати граждани. Поставете се на мястото на човек ухапан от куче или родител на дете ухапано от куче! Как бихте постъпили? Животното не е виновно, а са виновни хората, които са ги купили, приютили, а след това изхвърлили. Виновни сме и ние, че сме допуснали да се стигне до тук!“, пише в документа.

Йосиф Кочев настоява да получи отговори на следните въпроси:

1. Колко кучета има в момента в изградения през 2015 година приют?
2. За този период (година по година) как се развива популацията на животните?
3. Колко са средно разходите за едно куче на месец и на година, настанено в приюта?
4. Защо няма телефон, на който да се обаждат гражданите? Посочените телефони не са валидни.
5. От какъв допълнителен капацитет за животни има нужда Община Благоевград, за да се гарантира спокойствието, сигурността и здравето на гражданите?
6. Колко би струвало да се създаде допълнителен капацитет на приюта за бездомни животни?
7. Колко са регистрираните кучетата с паспорт и чипове в Община Благоевград? Към март месец 2017 г. са били 419.
8. Каква е събираемостта на данък домашен любимец? Това е важна статистика, която може да де направи изключително бързо и лесно. Когато е ясна тази картина, лесно ще се направи сметката X брой кучета по Y лева (в случая 10 лв.) на година са Z хиляди лева.
9. Какви мерки и действия смята да предприеме ръководството на Община Благоевград за справяне с проблема?

Свързани новини

От последните 24 часа: 98 благоевградчани с коронавирус, в Симитли – 8

vesito

Нови разновидности на коронавирус

bilyana

Мъжката фолклорна група ,,Банскалии“ представи новия си албум „Песни с вечността сродени”

vyara

1 коментар

възмутена гражданка 18.05.2020 14:34 at 14:34

Нито една партия,нито един кмет,нито един общински съветник не взе мерки за тази напаст – кучетата.Много хора пострадаха,по цяла нощ вият и нападат хора.ИМА МНОГО ЦИВИЛИЗОВАНИ НАЧИНИ ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ТИЯ КУЧЕТА.СЕТИХТЕ СЕ ЗА ТЯХ,ЗАЩОТО НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ.КОЛКО СИГНАЛА СМЕ ПОДАВАЛИ БИЛО НА ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН,АКО Е ПРЕЗ СЕДМИЦАТА,В ДРУГИТЕ ДНИ НА 112.И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО МИ ОТГОВАРЯТ,ИМАТЕ СИ КМЕТ,ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ НЕГО.ИМАМЕ АМА НЯМАМЕ.АЗ ЛИЧНО НИКОГА,АМА НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА КОЯТО И ДА Е ПАРТИЯ ИЛИ ЛИЧНОСТ.ТОВА Е МНЕНИЕ И НА ДРУГИ ГРАЖДАНИ.

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.