СХЕМА „ЗЛАТНА ТЕНДЖЕРА“: Румънски амбулантни търговци обират наши пенсионери

Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха нова схема за кражби от възрастни хора.

Амбулантни търговци от Румъния обикалят големите градове у нас и спират пенсионери по улиците. Предлагат им различи видове комплекти тенджери и куфари с вилици. Твърдят, че приборите са позлатени и ги убеждават, че ще им ги продадат на изключително ниска цена. След това, под различен претекст, настояват плащането да се извърши в домовете им. Докато собственикът заплаща за стоката, измамниците виждат къде възрастните крият спестяванията си и ги обират. Така 62-годишна жена се е простила с над 8300 лева, а 82-годишен пенсионер се е разделил със спестяванията си от 6 000 лева, съобщи NOVA.

„Възрастният човек се е съгласил. Казал му е, че има български пари и от един от шкафовете на секцията в хола си е извадил плик, в който е имало 5500 лева. Виждайки това, извършителят, използвайки сила, е грабнал парите от ръцете на дядото и го е избутал. Стигаме и до най-неприятната и емоционална част – след като е взел парите, възрастният човек е започнал да моли румънския гражданин да му остави някаква сума поне за храна. Тогава румънецът му е оставил 1200 лв., а останалите 4300 лв. е прибрал за себе си”, обясни районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

Свързани новини

ПЪЛЕН АБСУРД: Три болници отказаха прием на дете, почувствало се зле

vesito

Предстоящата сесия на ОбС пред провал заради Румен Томов!
Със 117 служители новата структура на община Благоевград влиза в сила от днес

vesito

Убиецът от „Соло“ с паспорт за 1000 лв.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.