Студентите от ЮЗУ недоволни, няма грипна ваканция за тях

Учебният процес в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград не се преустановява заради обявената грипна епидемия в цялата страна. Спирането на лекциите и упражненията във висшите училища, които са автономни, бе препоръчано от Министерството на здравеопазването, но решението дали това да се спази се взема от всеки университет. По този  повод от ЮЗУ коментираха, че заповедта на министъра на здравеопазването касае училища, а за университети има препоръчителен характер.

„Следим ситуацията, в много университети като Софийския, Пловдивския, Русенския… занятията също не са преустановени“, съобщиха от най-голямото висше училище в Югозападна България. От там допълниха и че учебният процес се преустановява със заповед на ректора, но такава до  момента /18.00 часа на 6.03./ няма,пише струма.бг.

Във връзка с многобройни запитвания от страна на студенти дали в понеделник /9.03./ ще има занятия, от ЮЗУ съобщиха,  че ако има промяна, т.е. се реши да излязат в грипна ваканция, това ще бъде своевременно обявено на официалната страница на университета.

Свързани новини

Обрат! Председателят на ОбС Андон Тодоров: Няма шанс тези хора да бъдат избрани за управители! Не кметът, а Общински съвет решава, дружествата са под контрола на местния парламент

vesito

Безплатен транспорт за учениците от Банско!

bilyana

Мъж наруши карантината си в Гоце Делчев

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.