Строителството на фузкултурен салон в двора на НХГ отново на изходната точка, и седемте фирми са отстранени преди финала на процедурата с мотив неподходящи оферти

Строителството на физкултурен салон в двора на Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград за пореден път се оказва на изходна позиция, след като бяха отстранени всички седем участници в четвъртата процедура за избор на изпълнител. Изграждането на съоръжението заедно с подпорна стена към него се проточи няколко години. То е част от мащабен проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, спечелен от община Благоевград по време на управлението на екипа „Камбитов”.

Заедно с физкултурния салон този проект включва общо 5 обекта – ремонт в НХГ, Пето и Трето училище, и изграждане на ново крило към Детска градина №8 „Вечерница“ над театъра. От тях единствено физкултурният салон още не е започнат. Заложените първоначално 415 000 лв. за изграждането му се оказаха абсолютно недостатъчни и избраната при първата проведена обществена поръчка фирма сама се отказа от договор за изпълнение. Последваха още два опита да се намери изпълнител, но като се разбра, че при тази цена това няма да стане и заради риска общината да понесе огромни санкции за неизпълнение на проекта, кметът Илко Стоянов в края на октомври  2021 г. поиска увеличение на бюджета за строителство на салона и подпорната стена. ОбС даде одобрение за още 215 000 лв. към първоначалния бюджет.

Новата сума от 650 000 лв. без ДДС върна интереса на фирмите към поръчката и в четвъртата обявена процедура се включиха седем дружества – благоевградските фирми „Престиж Бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, МВ-21 ДЗЗД, обединяващо „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев, и „Инвест 14“ ЕООД на Върбан Хаджигаев, „Растер-юг“ ООД на Антон Муртов и Радослав Костов, „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“ и столичните „Парсек груп“ ЕООД на Бончо Бонев и „Тес кънстракшън груп“ ЕООД на Теодор Серафимов. Нито едно от тях обаче се оказа, че не отговаря на условията, поставени от общината, и всички те са отстранени от процедурата по различни причини, установени от комисията, която провежда процедурата. Със заповед на кмета процедурата е прекратена с мотив неподходящи оферти, като дори не се стигна до отваряне на ценовите предложения на участниците.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

394 са новите случаи на коронавирус в страната, 20 регистрирани в област Благоевград

bilyana

РЗИ-Благоевград с данни за заразените в Благоевградска област

vesito

Съдът решава окончателно за ареста на Семерджиев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.