Страшната истина! Петранка не разчита на политиците, а на кофите за боклук и споделя: Не знаеш, миличка, как ще се завърти колелото на съдбата ти!

Благоевградчанката Нели М. е впечатлена от съдбата на една възрастна жена, която е принудена да рови в кофите за боклук, за да преживява. Изпадналата в немилост жена е мила, интелигентна и останала сама. Петранка не разчита на политиците, а на кофите за боклук и на добрите хора.

Ето нейната история:

„Ако ви се случи да срещнете тази дама , не я подминавайте равнодушно..Вероятно ще я видите до кофите за боклук. ДАМА! Не леля или баба .., нищо , че е на 80+ и намира спасението си там – в кофата..Ерудирана, сладкодумна, мила жена, работила цял живот, плащала данъците си цял живот, погребала близките си наскоро…Това е тъжната история на внучката на известен опълченец от троянския край и както сама казва – „не знаеш, миличка, как ще се завърти колелото на съдбата ти „..

Много случки от живота си ми разказа. Плака…И аз плаках.Там до кофата..Такъв е реалния живот на много, много възрастни хора в България. Отказваше парите, които исках да й дам.Трудно я убедих да ги вземе и забележете какво ми каза :

– Отивам на лекар. Преди малко си броих стотинките, защото с празни ръце не мога да отида.Така съм възпитана. Сега ще мога да взема две шоколадчета за докторката и сестрата и да си купя карта за градския транспорт, че моята изтече..А са много лоши контрольорите, миличка, много лоши!! Не влизат в положението на хората…

Погледнах разкъсаните й стари обувки, позакърпеното яке и изпитах и срам, и гняв..
Подкрепяхме какво ли не по света ..- Black lives matter, плакахме за коали в Австралия.., за бежанци ..!?!?

А нашите баби и дядовци са в агония, френдове !

Това е страшната истина ..

Не ги подминавайте равнодушно.

А дамата се казва Петранка.Тя и много други като нея, не разчитат на политиците. Загубили са всякаква надежда. Разчитат на кофите и …на нашите добри сърца.

Тъжно ми е днес…“

Свързани новини

Емо Чолаков тръгна на психолог след смъртта на жена си

vyara

1000 бързи теста ще бъдат направени на хора от рисковите групи в Банско

desi

/Видео/ Най-после! Коронавипуск 2020 от Езиковата гимназия и ПМГ дадоха старт на фиестата в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.