Страховита гледка! Бездомникът Бойко от Благоевград пренощува върху кашони на парапет на пощата в Благоевград. Опасен ли е в дни на изолация и карантина!?

Голяма част от благоевградчани познават неволите на бездомника Бойко. Тази нощ той пренощува върху картони на парапет на пощата в Благоевград. Това видя и засне общественичка от града, според нея в дни на карантина Бойко Сотиров е опасен, както за него, така и всички хора в града.

„Сутринта се натъкнах на спящият Бойко, при Пощата в Благоевград- на 20м.от Общината. Всички от града го познавате, спеше върху кашон…,бил е 8 месеца на лечение в Хърсово и се появи от две седмици пред Волга, обикновенно там седи на една и съща пейка и хората му купуват храна, аз също….защото го познавам,…преди години му бяхме дали подслон в минералната баня и пералня. От години живее в нечовешки условия и сега си мисля,че в карантинна обстановка е опасен,освен за него си и за всички нас. Моля,съответните служби да вземат мерки!,призова общественичката.

Истината е, че службите отдавна са запознати с неговия проблем, но решение така и не се намира. Бойко е зависим от алкохола и агресивен, медиците от Спешен център често се отзовават на сигнали за безпомощното му състояние и вече не му обръщат внимание.

Освен това стана ясно, че Бойко е един от най-крупните длъжници на Националната агенция по приходите от Благоевградска област. 50-годишният Бойко Сотиров, който допреди ремонта на градския площад в продължение на повече от 20 г. живееше в дупка край фонтаните срещу сградата на общината, е задлъжнял на хазната с близо 2 млн. лв. данъци.

Оказва се, че Сотиров, който се издържа с ровене на кофите и продажба за вторични суровини на кенчета и пластмасови бутилки, е управител или едноличен собственик на капитала на повече от 30 дружества. Какво се случи след това обаче не е ясно.

Свързани новини

ПАК АГРЕСИЯ СРЕЩУ МЕДИК: Пиян мъж нападна медицинска сестра

vesito

Интернет измама: С нова фишинг атака гамбийски домейн раздава по 700 000 евро от Covid лотария

vesito

Здравните власти в Благоевград излязоха с последни данни за новите заразени

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.