Стоян Стоев: Довършването на каскадата при язовир „Бели брег” е цел за следващите 4 години

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ и общински ръководител на партията в Сандански Стоян Стоев посети недовършената водна каскада над курортния град. Той разговаря с експерти и се ангажира в следващите четири години да работи за осигуряване на финансиране за неговото завършване.

Десетилетия стои недовършен язовир „Калинките“ над Сандански. По проект той ще събира около 1 млн. кубика. С него ще се формира каскада от два водоема заедно с действащия язовир „Бели брег“. „С наличната вода ще се покрият всички поливни нужди за землището на Сандански до Дамяница, включително. Заедно с това ще се освободи воден ресурс за останалите близки села до общинския център“, коментира Стоян Стоев.

Язовирът е завършен на около 70%, според мнението на експерти. Нужно е да се отделят средства за оглед и план за довършването му. „Правителството задели 500 млн. лв. за ремонт и поддръжка на водоемите на територията на страната, възможности за финансиране има и по европейските проекти. Трябва само да сме активни и да имаме в Народното събрание представители, които познават проблемите на региона.

Свързани новини

Гражданка гневна на Румен Томов! Защо социално жилище в жк „Запад” за 415 000 лв. стои празно? Кой ще отговаря за похарчените пари и причинените неудобства на жителите на няколко жилищни блока в квартала?

vesito

Настаниха в петричката болница мъж със съмнение за коронавирус

desi

15 медала грабна КСТ „ИМПУЛС“ от национален турнир „Диана Къп“ 2020

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.