Стефан Янев ще се срещне със Зоран Заев

Служебният премиер Стефан Янев ще се срещне в София с премиера на Северна Македония Зоран Заев.

Това съобщи служебният премиер при откриването на заседанието на Министерския съвет. В четвъртък в София официална делегация от Република Северна Македония, която е водена от премиера Зоран Заев.

„Ще проведем разговори в общата политическа картина и в дълбочина, и в конкретика, в търсене на подходящи решения, които са в интерес на народите и на двете страни“, каза Янев.

Подробности по програмата на официалната визита ще бъдат оповестени по-късно.

Въпросите, които ще разглеждаме са от особена важност и за двете страни и се надявам практическите стъпки, които можем да направим между двете правителства, да намерят по-късно отражение и в позиция, която ще бъда разгледана и в българския парламент, и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция и перспектива на всички страни от Западните Балкани, посочи Янев.

Междувременно Заев обяви, че е не е оптимист, че спорът ще се реши преди Европейския съвет другата седмица.

„Имам чувството, че на 22 юни няма да се реши проблемът с България, но не е невъзможно да се реши,“ каза той македонски медии.

Заев подчерта, че в момента в България има служебно правителство и по тази причина не иска да завишава очакванията на македонците. 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Стартираха теренни проучвания по проект на ЧЕЗ Разпределение за защита живота на птиците

vesito

ДБ предложи намаляване на тавана на лихвата за забавени плащания

Regiona

Проверяваме онлайн за нарушения и фишове за неплатени пътни такси

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.