Стефан Янев би приел да е отново служебен премиер и би гласувал за Кирил Петков

“Разбира се, че аз бих гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще участват в такъв проект, предстои да видим. Аз бих се включил във всеки един проект, който работи за България. Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са сдружение от хора с еднакви мисли и цели. Те не принадлежат на един човек”. Това коментира служебният премиер Стефан Янев във връзка с информациите, че служебните министри на икономиката – Кирил Петков, и на финансите – Асен Василев, е възможно да направят нов политически проект.

“Ако е необходимо, мога да изпълнявам ролята на премиер и в едно следващо служебно правителство. Все пак това е решение на президента”, каза Янев.

Той коментира, че организацията на изборите не е лек процес, макар да изглежда рутинно действие.

“Датата за президентските избори се избира от парламента. Президентът ще определи датата за парламентарните избори, заедно с указа за прекратяване на това Народно събрание. В голяма степен решението за избори 2в1 зависи от депутатите. Държавата е готова да организира изборите и в двата случая. Ако изборите са 2в1, ще се наложи да се купят нови машини, както и те да бъдат пренастроени”, посочи министър-председателят.

“Не можем да бъдем сигурни в нищо към този момент. Очевидно се намираме в една перманентна политическа криза. Кризата е на политическото лидерство и представителство. Говорим за феномен, който се откроява много ясно. Има липса на връзка между партиите и обществото. Гражданите не се чувстват достатъчно добре представени от политиците. Именно тази ниша може да бъде запълнена от едни евентуални нови политически проекти”, обясни Янев.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

15 новозаразени в Благоевградско, установено е огнище в Сатовча!

desi

Проверяват скандален клип с танцуващи около марихуана разголени момичета в Съдебната палата

desi

Василев: Каниха ме три пъти за министър, изведнъж станах силно проблемен. Виждам координирана атака между ДПС и Тошко Йорданов

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.