Старт на кампанията „Рециклиращо училище“ в навечерието на 22 Април – Деня на Земята

22 Април – Деня на Земята – Целта на който е обединението на хората на планетата в защита на околната среда.
България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990г.
В чест на Деня на Земята, Община Банско съвместно с „Екопак България“АД организират поредната кампания за разделно събиране на отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, под надслов „Рециклиращо училище“.
В рамките на 1/един/ месец, от края месец април до края на месец май, в който ще тече кампанията, учениците от седемте училища на територията на Община Банско, ще имат възможността да участват в инициативата и да покажат своята грижа за природата.
Защото именно децата са бъдещето на планетата Земя, а наше задължение е да ги учим и подтикваме към действия за нейното опазване.
Всички останали които искат да се включат със събрани количества, ще имат възможността да го направят на датата и пункта, които ще бъдат публично обявени допълнително. Тези предадени количества, ще бъдат пречислени по избор на предаващият към някое от участващите училища.

Свързани новини

Мъж с Ковид-19 направи опит за самоубийство

vesito

/Видео/ Председателят Андон Тодоров: Аз съм тук в ОбС да работя за хората! Ако имам подкрепа добре, ако не – си тръгвам

vesito

Интересен казус! Родители настояват за извънредна сесия на ОбС! Не искат детето им да ходи на училище с маска или шлем

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.