Стартира приемът на документи за магистърските програми в ЮЗУ 

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обявява прием на документи за обучение по магистърски програми за учебната 2021/2022 година. Желаещите да се обучават в университета могат да подадат своите документи от 1 септември  до 24 септември 2021 г. при секретарите на съответните факултети или по електронната поща.

За обучение по образователно-квалификационна степен „Магистър“ могат да кандидатстват лица, отговарящи на следните условия:

  1. Да имат завършено висше образование и да притежават образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ или „Магистър“ или „Професионален бакалавър“.
  2. Кандидатстващите за обучение срещу заплащане трябва да имат успех от дипломата за завършено висше образование не по-нисък от Добър. Средният успех се изчислява на базата на средния успех от семестриалните изпити и успеха от държавните изпити.
  3. Завършилите образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“ могат да кандидатстват само в същото професионално направление със срок на обучение 4 семестъра (в съответствие с изискванията на с чл. 42, ал. 6 от ЗВО)
  4. *Завършилите висше образование в чужбина, могат да кандидатстват за обучение в магистърската степен, след като са преминали процедура по признаване на образованието от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 

Кандидатите подават следните документи: заявление по образец; ксерокопие на дипломата за висше образование /титул и приложение/; за кандидатите за обучение субсидирано от държавата – удостоверение от съответното висше училище, че са се обучавали по ОКС „Магистър“ в платена форма на обучение; удостоверение, издадено от висшето училище за завършили, ползващи се с права на „Магистър“, „Бакалавър“ /за кандидатите, завършили висше образование от 1996 г. до 1998 г., които в дипломата си нямат образователно-квалификационна степен/; такса за административно обслужване  в размер на 20.00 лв.; *удостоверение за признаване на придобито висше образование в чужбина.

Приемът на студенти в образователно-квалификационна степен „Магистър“ за всички магистърски програми е в рамките на наличния капацитет на професионалното направление.

Кандидатите се информират лично в съответните факултети за резултатите от класирането и за сроковете за записване. Подробна информация за Прием ОКС „Магистър“ е публикувана на университетския сайт: www.swu.bg

Свързани новини

Няма свободни легла в Covid отделенията на болниците в Благоевградска област, хора с пневмонии изчакват на домашно лечение

vesito

Арестуваха двама благоевградчани с дрога в района на парк „Ловен дом“

bilyana

„Будител на годината”2020 г. стана Музеен комплекс – Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.