Стартираха строителните дейности за изграждане на нова пристройка към VII СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград

Стартираха строителните дейности за изграждане на нова пристройка към VII СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград. Началото бе поставено от кмета Илко Стоянов, който направи първа копка и пожела спорна работа!
📌„Радвам се, че днес правим поредна стъпка за развитието на това прекрасно училище, в което учат толкова много деца, а както винаги съм казвал те са нашето бъдеще. Пожелавам ви да се образовате, защото само така ще успеете да си отворите врати към целия свят. На добър час!“, каза кметът Илко Стоянов.
„Свидетели сме на нещо много вълнуващо, защото успяхме да решим един глобален въпрос. Днес правим първа копка на новата сграда, която ще даде възможност за преминаването към едносменен режим на обучение“, каза Лилия Стоянова, директор на училището. На официалната церемония бе отслужен и водосвет за здраве от отец Андон Шавулев.
✅Пристройката ще бъде ситуирана в двора на училището и ще бъде на три етажа. На всеки един от тях ще бъдат обособени по три класни стаи, ще бъдат изградени санитарни възли, коридор и стълбищна клетка. Стаите ще бъдат оборудвани и обзаведени в съответствие с действащите държавни образователни стандарти, гарантиращи здравословна и качествена среда за обучение!
Повече за реализацията на проекта тук:

Свързани новини

Начална учителка от с. Баня загуби битката с коронавируса

vesito

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград бяха отбелязани 138 години от Съединението на България

vesito

Над 4000 туристи с резервации за великденските празници в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.