Срещу COVID-19: спорт, без цигари и по-малко алкохол

Хората трябва да се подготвят за борба с коронавирус, както биха се подготвили за операция, като останат във форма и здрави, казват медиците.

Експертите от Центъра за периодични грижи (CPOC) твърдят, че здравословната диета ще намали риска от тежко заболяване от вируса, съобщи BBC.

Те сочат, че хората трябва да спортуват, да имат дни без алкохол и да се откажат от тютюнопушенето. Подобни мерки биха могли да направят по-малка вероятността да бъдат приети за интензивно лечение.

Заместник-директорът на СРОС Скарлет Макнали, консултант ортопедичен хирург, даде някои важни съвети как да се намали рискът от заразяване.

CPOC насърчава хората да започнат да правят физически упражнения, да спрат да пушат, да поддържат добро хранене и психично здраве и да имат дни, в които не пият алкохол, за да намалят шансовете си да се разболеят тежко от вируса и да натоварват прекалено много Националната здравна служба.

Хората също са призовани да предприемат действия сега, за да намалят риска от развитие на други здравословни проблеми, които биха могли да натоварят допълнително Националната здравна служба.

Според Скарлет Макнали хората, особено тези от уязвимата група с висок риск, трябва да правят леки тренировки, така че ако хванат вируса, да е по-малко вероятно да се нуждаят от интензивни грижи.

Базираният в Кралския колеж на анестезиолозите Център за периодични грижи включва медици от различни специалности, които работят заедно за това, как да подготвят най-добре пациентите за предстояща операция.

Макнали е сигурна, че съветите към подготовката на пациентите за операции са незабавно и напълно приложими при инфекция с COVID-19.

„Експертите в Китай, откъдето произхожда вирусът, са установили, че хората със здравословни проблеми са пет пъти по-уязвими на COVID-19, а пушачите три пъти“, добави тя.

Проф. Крис Уити, главният медицински съветник на правителството на Обединеното кралство, по-рано предупреди, че тютюнопушенето прави здравите хора допълнително уязвими и посочи, че настоящият момент е много подходящ за отказване от цигарите.

На хората е разрешено да напускат домовете си, за да тренират веднъж на ден, сами или с членове на домакинството си, съгласно действащите правителствени правила за социално дистанциране.

Какво накратко съветват от CPOC:

Спрете цигарите.

Правете упражнения, освен ако не се чувствате добре. В идеалния случай бърза разходка, колоездене или бягане.

Тези на възраст над 70 години, които се смятат за част от групата с повишен риск от тежко заболяване от вируса, се допускат навън, освен ако не са получили друг съвет и трябва да се държат на два метра от другите, без да докосват нищо

Поддържайте добра диета, включително опитайте да намалите размера на порциите и да планирате предварително храненето.

Поддържайте психичното си здраве, включително добрия сън.

Имайте дни без алкохол.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Тръмп нарече Саша Барън Коен „урод“

Regiona

Захари Бахаров се прехласва по силиконка

vyara

Мъже напират за басейна на Камелия (СНИМКИ)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.