Среща под надслов „Четири сезона туризъм на преживяванията – Банско“

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТА/ проведе 21-та си годишна среща в Банско. Срещата беше под надслов „Четири сезона туризъм на преживяванията – Банско“. Тя бе открита от председателя на асоциацията Димитрина Горанова, зам. министъра на туризма Ирена Георгиева, кмета на Банско Иван Кадев и председателя на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.
При откриването на форума зам.министърът на туризма Ирена Георгиева акцентира върху проблемите и предизвикателствата в сектора – липсата на предвидимост, непрекъснато повишаващите се цени и недостиг на човешки ресурси в туризма в началото на летния сезон, и сподели предприетите мерки за преодоляване на трудностите.
Димитрина Горанова посочи, че неслучайно са приели поканата на Банско да е домакин на годишната среща, тъй като идеята, за която АБТТА работи, е развиване на устойчив туризъм през всички сезони и за всички видове туризъм. „Банско има невероятни предпоставки тези видове туризъм да бъдат развити. Трябва малко да се промени стратегията, градът е вече много добре познат не само в България, но и по света като една добра ски дестинация“, каза тя и допълни, че Банско има уникални дадености, с които да привлича туристи.

Свързани новини

АФЕРА в Белодробната болница: Медици се лекували от Ковид и получавали заплати

desi

БСП отново се спря на Р.Томов за кмет, липсват други желаещи!

vesito

Изкушени от притегателната сила на изкуството: Жените творци от Благоевград наредиха обща изложба

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.