Спира вносът на стари коли у нас

Вносът на автомобили на старо у нас е блокиран заради коронавируса. 80% от доставките на коли втора ръка досега беше от Италия. Много автомобили в италиански автокъщи вече са платени от български търговци, но вносът им в страната е възпрепятстван. Това води до загуби и опасност от фалити при помалките автокъщи, коментира Цветелина Цанева, изпълнителен директор на Асоциацията на вносителите на автомобили, цитирана от „Труд“.
„Продажбите на автомобили са свързани и с редица други проблеми от година насам, заедно с рестрикциите за дизелите”, коментира тя и информира, че е невъзможно да се стимулират онлайн продажбите в сектора и да се избегне личният контакт при покупка на кола. „Автомобилът не може да се купи онлайн и физическият контакт не може да бъде избегнат”, посочи изпълнителният директор на Асоциацията на вносителите на автомобили. Цанева отбеляза, че доставките на автомобили от Германия, Австрия и Швейцария също са потърпевши от разпространението на коронавируса. „Броят на автокъщите у нас не намалява и това дори донякъде е проблем”, заяви още Цветелина Цанева.Сн.архив

Свързани новини

50-г. Росен Петров не е на себе си от тази новина

vesito

Русия произведе първите ваксини срещу коронавирус за животни

Regiona

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.