Спират плановия прием и операциите в цялата страна

От утре, 4 ноември, временно се преустановяват плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения на територията на страната. Изключение се допуска за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, издадена днес.

От ресорното ведомство уточняват, че по този начин, от една страна, ще бъде облекчен натискът върху болниците, а от друга – ще се даде възможност ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в COVID звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с COVID-19.

В същата заповед са посочени всички документи за ваксинация, преболедуване и изследване за COVID-19, които у нас се признават за зелен сертификат. За всеки от документите е посочен и срок на валидност.

Свързани новини

246 са новите случаи на COVID-19 у нас

vesito

България и Македония ще се свържат с още един граничен пункт – край Струмяни

vesito

Акциите на финтех сектора са изгубили близо половин трилион долара

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.