Спират движението по част от граничните пунктове!

До второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. На границата с Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, нормален е на останалите гранични контролно-пропускателни пунктове. На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.

Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мярката важи от 8 часа днес. От МВР обясняват, че е въведена временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани, съобщи Дарик.

Пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП Гюешево – ГКПП Деве Баир.

На границата с Румъния на ГКПП Видин – Дунав мост и на ГКПП Кардам трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщават още от МВР. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

От МВР съобщават, че поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата. Поради строително-монтажни дейности от страна на ОДБХ Видин, на ГКПП Видин – Дунав мост за периода от 09 -12 март се въвежда временна организация на движението.

 

Свързани новини

Кметът на село Логодаж- Пламен Червенков не се предава, ще пази със зъби и нокти селото!

Regiona

Медицинската сестра Зори Игнатова от МБАЛ Благоевград приготви вкусни курабийки за Цветница

vesito

Откраднаха люлки в парк “Бачиново”

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.