Спешният център в Банско получи дарение медицинско оборудване и апаратура

В Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец – най-тачения български светец и покровител на лекарите, Ротари клуб Банско – Разлог в присъствието на кмета на община Банско Иван Кадев и заместника му хуманитарните въпроси Костадин Атанасов, направи дарение за Спешния център в града.

След консултация с медиците, за нуждите на центъра ротарианците дариха оборудване, апаратура и мебели. Президентът на Ротъри клуб Банско – Разлог Иван Хаджирусков увери спешните медици, че хората са благодарни за това, което правят и се ангажира да продължат да подкрепят трудната им работа на първа линия.

Дарението допълва направеното за Спешния център от общинския съветник Любомир Мутафчиев, който през лятото напълно ремонтира помещенията. Бяха подменени осветителните тела и мебелировката, ремонтирана дограмата и извършено цялостно боядисване.

От името на гражданите на община Банско, кметът Иван Кадев благодари за благородниите жестове на дарителите и обществено отговорното им поведение.

Той сподели за намеренията, но и за препятствията за реновиране и модернизиране на базата за доболнична помощ в Банско и увери, че въпреки проблемите, общината активно ще продължи да подпомага работата на медиците в рамките на допустимото от закона.

 

Свързани новини

Благовградчанка шокирана! Ето как заведение в Югозапада дава ‘‘касова бележка‘‘

Regiona

Последни данни от РЗИ-Благоевград за заразата

vesito

Разследват Божков за убийството на хазартния бос от Благоевград Йордан Динов и атентата срещу Манол Велев?

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.