София пуска приложение за бързо заплащане и освобождаване на автомобила от „скоба“

Центърът за градска мобилност пусна в четвъртък смарт приложение Sofia Plus за бързо заплащане и освобождаване при поставяне на “скоба” на автомобил.

Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация. Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил.

По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от “скоба” по телефона до Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция. Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да се чака мобилния екип “Скоби” на ЦГМ.

Веднага след отстраняване на “скобата”, той ще получава SMS, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от “скоба” на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина.

Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата картата. Системата използва латиница и работи както с Android, така и iOS.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

България е получила от Москва едва 20% от поисканата неустойка за ремонта на МиГ-29

Regiona

Янев към новите областни управители: Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори

desi

3 нови случая на COVID-19

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.