София в червения сектор по мръсен въздух

София тази сутрин е в червения сектор по замърсяване на въздуха. Индексът за качеството на въздуха показва фини прахови частици 57.7 µg/m³, предаде БГНЕС.
Така София се нарежда на 13-о място в света по мръсен въздух днес. Буферните паркинги към станциите на метрото в София ще са безплатни в четвъртък и петък – 26 и 27 ноември, във връзка с високия атмосферен потенциал за замърсяване с ФПЧ10 и вероятност за настъпващи неблагоприятни метеорологични условия, водещи до задържане и натрупване на атмосферните замърсители в ниските слоеве на атмосферата.
Днес на първо място по замърсяване е Кабул, Афганистан, второто място се държи от Делхи, Индия, третото от Лахор в Пакистан. На четвърто място по замърсяване е Красноярск, Русия, Сараево в Босна и Херцеговина е на шесто място, а Прищина в Косово на 10-о.
Източник: Канал3

Свързани новини

Пожар вилня в кооперация на ул. „Тодор Александров“ в Благоевград

vesito

/Видео/ След провокативни въпроси: Ген. Мутафчийски: Очаквам да измрат много хора, яко да измрат

vesito

Зимата се завръща

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.