Созопол посреща туристи със специален екобюлетин

Централният плаж в Созопол за втора поредна година се нареди сред носителите в световен мащаб на отличието „Син флаг”. Освен, че отговаря на всичките световни стандарти за управление при прилагането на критериите на Синия флаг, ивицата изпълнява и отговаря на всички национални здравни насоки и разпоредби относно COVID-19, което я прави сигурна, безопасна и устойчива дестинация.

И това лято с оглед на ковид мерките е спазено изискването за по-голямо отстояние между чадърите. В платената зона те са поставени през 4,5 м един от друг. Тази година ивицата посреща туристи със специален екобюлетин указващ качеството на морската вода от взетите проби на микробиологични показатели.

Тестове за качеството на морската вода се взимат периодично, като първата проба се прави преди началото на летния сезон. До края септември водата се проверява 2 пъти месечно. Екобюлетинът информира туристите за резултатите от изследванията и датата на пробонабиране.

Плажът е напълно изряден за сезона с работещи спасителни постове и оборудвани медицински пунктове. Няколко пъти на ден се извършва дезинфекция на всички плажни принадлежности.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Евтини мъже подбиха бизнеса на проститутките в Студентски град

vyara

/Видео/ Бойко Борисов: Служебното правителство се бие само с ГЕРБ

bilyana

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.