Служителите на звено „Инспекторат“ по-близо до хората за по-голяма сигурност

Служители на звено „Инспекторат“ вече ще бъдат с ново работно място за по-голямо удобство на гражданите. От началото на м. септември те ще се помещават в офис на ул. „Арсени Костенцев“ № 6, където ще има обособена приемна за жители и гости на града, като в нея ще могат да бъдат подавани сигнали за проблеми и нередности. Отделно от това ще има стая за обработване на жалби, както и място за оперативна дейност.
Целта е да бъде осигурен директен достъп и възможност за пряк контакт на гражданите със служителите от Инспектората.
Работното време на звеното е от 08.00 ч. до 24.00 ч., в това число през уикендите и празничните дни.
Целта е да се постигне по-висока степен на превенция на нарушенията и по-голяма сигурност на жителите.
Инспекторите се отличават със специално униформено облекло, на което е поставен гербът на община Благоевград, разполагат и със значки, с които се легитимират.
Звено „Инспекторат“ има контролни функции, а в правомощията на служителите към него е да съставят предупредителни протоколи, фишове и актове, в случай на констатирани нарушения. Най-честите санкции са свързани с увреждане на общинско имущество, изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани за целта места, силни нива на шум, незаконно строителство, неправилно паркирали МПС и др.

Свързани новини

Пеевски, Цонев и кметът на Белица Ревански си сложиха трета доза ваксина срещу Ковид-19

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров изиска от РИОСВ прекратяване на процедурите по застрояване на „Бачиново“

vesito

Мръсен ли е въздухът в Благоевград?

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.