След едногодишно прекъсване възобновяват Планинско изкачване „Благоевград“

След година прекъсване традиционното автомобилно състезание Планинско изкачване „Благоевград“ се възобновява в югозападното градче. Състезанието ще се проведе на 24 – 25 октомври 2020 година по добре познатото състезателно трасе със старт в ж.к. Еленово и финал преди с. Делвино. Тазгодишното издание е петият и последен кръг от Българския автомобилен шампионат по Планинско изкачване и интересът е голям именно защото шампионските титли все още не са ясни за сезона.

Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб ДИАМО, със съдействието на Община Благоевград и партньори.

Прекрасното технично 4-километрово трасе, предизвиква вниманието на най-добрите пилоти на България. Пътната настилка е асфалт с конфигурация от различни по трудност завои, с подходящи безопасни места за гости и фенове. В офиса на организатора започват приемането на заявки за участие, които ще продължат до 24.00ч на 19 октомври, след което ще станат ясни участниците в събитието.

„Очаквам едно позитивно и интересно събитие, защото тук на Планинско „Благоевград“ ще се решават шампионските титли за сезон 2020 и целият ми екип, който стои в организацията е изключително мотивиран. За съжаление цялата ситуация свързана с Ковид е пречка да присъстват редовни участници и наши приятели от Гърция и Македония. Но ние като организатори от Спортен клуб Диамо, ще направим всичко възможно състезанието да бъде празник за всички“ – заяви Славчо Кордев, който е Директор на събитието.

 

 

 

 

Свързани новини

Бранимир Митов играе благотворително в помощ на болната преподавателка Гергана Деренцева

vesito

Страшната истина! Петранка не разчита на политиците, а на кофите за боклук и споделя: Не знаеш, миличка, как ще се завърти колелото на съдбата ти!

vesito

Нека бъдем по-добри! Kochinka Team Racing се присъединява към „Бъди човек – Благоевград“

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.