След аутопсия се установи: Остра вирусна инфекция причинила смъртта на 47-годишния в Благоевград

Остра вирусна инфекция, която е поразила вътрешните органи и основно белия дроб, е причината за смъртта на 47-годишния Ивайло Даламангов от Благоевград. Това е установила направената в четвъртък аутопсия, съобщава 24 часа. Районна прокуратура – Благоевград разпореди проверка за смъртта на мъжа, починал пет дни след ваксинация. Ивайло Даламангов бе намерен мъртъв в дома си в кв. Грамада във вторник около 22 ч.

“Мъжът се е ваксинирал на 11 март, като е пристигнал в имунизационния кабинет на РЗИ заедно с майка си. Поставена му е била ваксина от партидата, която на следващия ден – 12 март, бе спряна за употреба. При ваксинирането не е съобщил за някакви придружаващи заболявания”, каза директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов. Полицаи са изискали документацията по случая от инспекцията, за да съберат материалите по разпоредената прокурорска проверка. Майката на Ивайло е поискала да се направи аутопсия. Съдебният медик е установил, че вследствие от острата вирусна инфекция, мъжът е получил остра дихателна и сърдечна недостатъчност, което няма как да стане след ваксиниране. Мъжът е имал и придружаващи заболявания. Установена е хипертрофия на сърцето, което означава, че най-вероятно е имал и високо кръвно. Взети са хистологични проби, ще се изследва допълнително и дали не е бил заразен с коронавирус, като резултатите ще станат ясни до седмица.

Свързани новини

Благотворителен концерт в помощ на хората от опожарения блок в кв. „Струмско“

vesito

Представлението „Зайн и машината на времето“ в Сандански!

vesito

Подари си зашеметяваща визия  с атрактивните предложения на  Магазин #Creative #Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.