Слави Трифонов ще бъде запомнен с предателство, казва Явор Божанков

„Този срам не може и няма да бъде изтрит никога. За Слави Трифонов може би е късно. Недоумявам как човек като него – след всички години на успех в личен и професионален план, ще бъде запомнен с едно нещо, наречено предателство”, каза депутатът от БСП Явор Божанков пред Нова тв по повод свалянето на председателя на парламента Никола Минчев с главете на ИТН. В началото на следващата седмица ще бъде гласуван и вота на недоверие срещу правителството.

“Надявам се, че все още има време колеги от ИТН и други парламентарни групи – да осмислят момента,защото техните решения днес ще имат последствия не само за тях, но и за техните деца“, каза Божанков.

По думите му в момента Слави Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта.

“Защото Трифонов беше натоварен с надеждите на десетки хиляди протестиращи. Това правителство е резултат от онези протести. Дойдохме с един ясен мандат – да свалим ГЕРБ и техния модел от власт”, коментира депутатът.

За протеста в подкрепа на Никола Минчев пред парламента, той каза, че депутатите са били “малко отчаяни“, докато гражданската енергия не се е събудила отново.

“Надявам се, че все още има време – Тошко и неговите народни представители, да осмислят какво причиняват на държавата си и каква страна заемат икак ще бъдат запомнени от историята, ако не вземат правилното решение. А те все още имат време да го направят”, каза Божанков.

На въпрос какво ще прави коалицията, ако правителството падне той беше категоричен, че не се мисли за тази хипотеза. „Фокусирани сме изцяло да запазим правителството и да приемем бюджета. Защото и семействата, и възрастните хора са под огромен натиск и те искат актуализация веднага. Тя е необходима и тя трябва да се случи веднага”.

Божанков подчерта, че при евентуално ново завъртане на парламентарната рулетка – и опит за съставяне на нов кабинет – ще се търси мандат единствено с партиите, с които са в момента. „С народните представители на ИТН. Очевидно е, че Слави Трифонов вече е далеч от реалността, но ако трябва да променим нашата програма и да си поставим конкретни цели до зимата, защото ни очаква тежка зима – ние сме готови да го направим. Но с тези хора, с които работихме и до момента”.

„Може би е грешка, че отписвам така Трифонов. Всеки има право да се извини и да се върне. Да съжали, не знам дали той има сили да го направи и да съжали. Дали егото му ще му позволи. Но България е по-голямата от всички”, каза той.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Полицаят Андонов питал Евгени Марчев дали той е битият зад колоните на МС

Regiona

Той спечели 11 млрд. USD за седмица

Regiona

Важна новина от БАБХ за пъпешите

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.