Слави Трифонов: Ако партиите на протеста не ни подкрепят, ще е предателство

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов обяви, че ако т. нар. партии на протеста не подкрепят предложеното от партията му правителство, това ще е предателство и “радост за ГЕРБ и партиите на статуквото“.

В същото време той не показа, че е готов да се съобрази с исканията на “партиите на протеста“, включително по отношение на резервите им към някои от предложените министри.

Подкрепата от така наречените “партии на протеста“ към правителството на “Има такъв народ“ е повече от логична, смята лидерът на ИТН.

Според него това е така поради няколко причини, които той изброява – необходимостта “да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ“, съдебната реформа, планът за възстановяване, преизчисляването на пенсиите и подготовката за евентуална Covid-криза.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSTTrifonov%2Fposts%2F2607412489566922&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“279″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

“С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които “Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика. Така че, ако партиите на протеста не гласуват правителството на “Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга“, посочи Трифонов във Фейсбук.

“Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това“.

Предложеното от „Има такъв народ“ правителство ще бъде гласувано в парламента в средата на седмицата. Парламентарните групи на „Изправи се БГ! Ние идваме“, на „Демократична България“ и на БСП продължават с обсъжданията дали да подкрепят проекта на кабинет.

Вече стана ясно, че четиримата депутати от „Зелено движение“, което е част от „Демократична България“, няма да подкрепят предложения проект на кабинет.
 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Петър Михтарски напусна Пирин

vesito

В Благоевград също усетиха земетресението

desi

Майката на Кристиан се шири в къща за 2 млн.лева

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.