Слави се шегува с критиците: Кабинетът не е на Доган, на Ердоган е

„Разбрах, че правителството, което “Има такъв народ” предложи, било правителство на Доган. Не е на Доган, на Ердоган е. Не – на Байдън. Не – на Макрон. Не – на Миню Стайков. Не – на Ковачки. Не – на илюминатите. Всички анализатори пропускате много варианти“. Така лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов се опита да иронизира вълната от критики срещу действията му в деня след изборите.

В 11 часа в понеделник, още преди ЦИК да е обявила резултатите от вота, Слави Трифонов излезе в ефира на собствената си телевизия, за да нареди кабинета на „Има такъв народ“. От думите му излезе, че той не смята да преговаря с останалите партии и очаква безусловна подкрепа за експертния си кабинет, съставен от хора, които знаят езици и са учили в чужбина.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от поведението на Трифонов става ясно, че той не иска да управлява, а да удължи живота на служебния кабинет. Много коментатори изразиха своите опасения, че с поведението си Трифонов подкопава парламентарната демокрация и процедури, което ще доведе до подмяна, а не до промяна.

„Още вчера заявих, че “Има такъв народ” не участва в никакви задкулисни договорки и не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай. И нашето предложение за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и “Има такъв народ” ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел“, коментира Слави Трифонов във Фейсбук.

Така той адресира критиките, че предлаганият формат на кабинет е по вкуса единствено на ДПС.

„Някои не са разбрали – “Има такъв народ” не предлага порции. Съжалявам, че трябва да ви разочаровам – няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение. Някои от тях ги обявих вчера. Предложението на “Има такъв народ” гарантира, че сега никой няма да може да каже: “Властта е в моите ръце“. Всъщност, властта да е в ръцете на образовани, можещи и почтени хора, а контролът върху нея да е изцяло в ръцете на Парламента. Това предложихме вчера. Някои хора обаче са разбрали точно обратното“, обясни лидерът на „Има такъв народ“.

Той заяви, че много се забавлява като си представи как „отличничка от Колумбийския колеж, с магистратура от Мерилендския университет и с допълнителни квалификации от Оксфордския университет като Наталия Митева може да има нещо общо с необразован човек като Бойко Борисов“.

„Както самият Борисов е признавал – той е прост и затова се разбира само с прости. Забавно е и как доктор по биологични науки от Кеймбридж като Велислава Петрова може да има нещо общо с хидролог като Доган“, казва Слави Трифонов.

През 2003 година цяла България много се „забавлява“ от снимката, довела до яхтения скандал. Тогава в медиите бе публикувана снимки как финансовият министър Милен Велчев, завършил финансов инженеринг в Масачузетския технологичен институт в Кеймбридж и летен сътрудник по корпоративни финанси в Chemical Bank, който е бил вицепрезидент на Merrill Lynch в Лондон, играе карти на яхта в Монако с известния контрабандист Иван Тодоров – Доктора, показно разстрелян в София през 2006 г. По-късно Милен Велчев казва, че не е знаел кой е Доктора.

Слави Трифонов предлага Николай Василев, който бе добър приятел и колега на Милен Велчев в същото правителство на НДСВ, подкрепяно от ДПС, за премиер на правителството на „Има такъв народ“.

„След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че „Да, България” са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от „Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са “Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП – какво означава? “Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли? Предложението за министър-председател на “Има такъв народ”, а и всички наши предложения, са базирани на експертни качества. Предлагаме хора, които могат да свършат работа. А в крайна сметка, не е ли това единствената цел пред едно правителство? Да свърши работа“, казва Трифонов.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Зуека пръска по 40 бона на година за…

Regiona

Власовден е! Ето какви са традициите

vyara

Добра новина! Без новозаразени за последните 24 часа в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.