СКАНДАЛ: Първата по хубост в Украйна със съдебен иск срещу „Мис Свят“ – красавицата погна организаторите за дискриминация

Украинката Виктория Дудушенко подаде съдебен иск срещу организаторите на най-големия международен конкурс за красота „Мис Свят“. Повод за това стана дисквалифицирането й миналата година от финала на събитието, след като именно тя бе излъчена победителка в страната си.

Дудушенко не бе допусната до подиума на „Мис Свят“, тъй като стана ясно, че е майка на 5-годишен син и има развод зад гърба си. Година след дисквалификацията моделът се обръща към съда с основанието, че организаторите са я дискриминирали и публично унижили, предаде „Монитор“. 

„Не можех да повярвам, че това нещо може да е реалност в наши времена“, коментира красавицата.

Мис Свят съществува от 1951 г., като до момента не е правил изключения с правилника, касаещ участничките да са неомъжени и все още да не са родители. Самата Дудушенко е била запозната с регламента, но твърди, че е била убедена от организаторите на местно ниво в Украйна да декларира погрешно статута си.

Макар, че от „Мис Свят“ отказват към момента да коментират казуса, преди време Джулия Морли, която е начело на конкурса, обясни, че въпросните правила са с цел да се защитят именно децата.

Източник:

The post СКАНДАЛ: Първата по хубост в Украйна със съдебен иск срещу „Мис Свят“ – красавицата погна организаторите за дискриминация appeared first on Любопитно, здраве и туризъм.

Свързани новини

Лъв един много силен ден ви очаква, Рак време е за решителни действия

bilyana

Ясно е! След скандалния побой и арест на Тачо, Жени Калканджиева призна: Разделени сме!

vesito

Хороскопът за днес!

vesito
зарежда....