Скандал в СИК в Симитли: Избиратели искат да гласуват с придружител, вижте причината…

Напрежение се нагнети в Симитли, където малко преди обед се разрази скандал между председател на СИК и група хора, които поискаха да гласуват с придружител. Намеси се и полиция.

„Масово гласуване на избиратели с придружители. Едно от основните указания, написано в черни букви в нашите методически указания е, че неграмотността не е повод за придружител. Когато някой е неграмотен, няма право да упражни гласа си с придружител“, казва председателят на СИК Анелия Никова.
„Имаше хора, които не са добре и трябваше да влезна като придружител. Показах им, нали, документ. Задържаха ме, написаха ми протокол и така“, коментира Александър Мечкаров.
„Аз не допускам неграмотни хора да гласуват в секцията и няма да ги допусна, дори ако искат да ме набият“, казва председателят на СИК.

Източник:bTV

Свързани новини

Таксиметров шофьор се отърва с условна присъда, блъснал жена на бул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград

vesito

Лекари спасиха живота на 2-годишно дете, полетяло от тераса в Сандански

desi

Александър Мацурев разясни на местни хора от Кремен, Обидим и Гостун за мерките и механизмите за подкрепа, свързани с възстановяването от ковидкризата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.