Сирени и две минути мълчание на 2 юни в чест на Ботев и загиналите за свободата на България

По традиция на 2 юни в 12:00 часа сирените в Благоевград, както и в цялата страна излъчват акустичния сигнал „Въздушна опасност“ в продължение на две минути, за да оповестят отдаването на всенародна почит към паметта на Ботев и загиналите за свободата на България.

При подаването на сигнала морално задължение е всеки българин  да преустанови работа, пешеходци и пътни превозни средства да спрат движението си по улиците да останат на място и да склонят глава в знак на уважение.

От 10:00 часа, пред бюст-паметника на Христо Ботев, който се намира на площад „Народни Будители“ ще се състои ритуал по полагане на цветя в памет не великия български революционер и поет Христо Ботев. В събитието участие ще вземат Военно формирование – 26 400 и Биг Бенд – Благоевград.

 

Свързани новини

Започва дарителска кампания за ремонт на покрива на инфекциозно отделение

vesito

Има ли достатъчно маски в аптеките в Благоевград?

desi

Положителен тест за Ковид-19 на четвъртокласник от Благоевград се оказа фалшив, съучениците му отново в клас след 1 ден онлайн обучение

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.