Синът на загиналия пилот Валентин Терзиев съди авиобазата за 70 000 лв.

Синът на загиналия пилот Валентин Терзиев – 12-годишният Александър, съди авиобаза „Граф Игнатиево“ за положен, но неплатен на баща му извънреден труд, съобщи изданието „24 часа“.

Става дума за 2967 допълнителни работни часа за времето от 26 май 2010-а до 9 юни 2021 г.,когато летецът загина.  Той не е бил компенсиран с почивкаи по тази причина синът му настоява за обезщетение от 70 000 лв.

Молбата е подадена до Пловдивския окръжен съд на 28 юли чрез майката на Александър – Димитрина Попова, защото той е малолетен.

Със свое определение от 23 септември Окръжният съд постановява, че се касае не за един, а за множество искове, тъй като периодът на неплатения извънреден труд е дълъг, и препраща делото по подсъдност на Асеновградския районен съд.

Александър Терзиев обжалва и Апелативният съд в Пловдив се произнася, че искът не е за помесечно дължими суми, а за общо обезщетение, определено към момента на прекратяване на служебното правоотношение на загиналия пилот.

Така със случая трябва да се заеме Пловдивския окръжен съд, защото определението на Апелативния е окончателно.

Според близки до семейството момчето тежко понася загубата на баща си. На погребението трикольорът, който покриваше саркофага, беше сгънат с военен ритуал и връчен на Александър.

 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

За ден: 60 000 молби за ваксинация в Гърция

vesito

Премиерът Бойко Борисов на Социалната среща на върха в Порто: Държавите трябва да инвестират в дигитални инструменти и в модернизация на учебния процес

bilyana

Напрежение на границата между Гърция и Турция

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.