Секретарят на Община Благоевград и директорът на Дирекция „ИАО“ се срещат с жители на села

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и директорът на Дирекция „Информационно и административно обслужване“ Бойко Начев ще проведат информационни срещи с жителите на малки населени места в общината. Поводът за инициативата са предстоящите анкети за кметски наместници, които се организират по решение на кмета на областния център Илко Стоянов.

Целта на срещите е жителите да бъдат подробно запознати с възможността, която им се предоставя, а именно лично да гласуват доверие на определени кандидати, вместо същите да бъдат служебно назначавани.

Анкетирането ще се проведе на 14 ноември, заедно с изборите за президент и НС. В тази връзка ще бъдат поставени урни на места, в близост до определените СИК.

Кандидатите за кметски наместници трябва да подадат писмено намерение в свободен текст в „Деловодство“ на Общинска администрация – Благоевград, в срок до 07.11.2021 г.

Срещите ще се проведат по график, както следва:

18.10.2021 г. – с. Горно Хърсово;

19.10.2021 г. – с. Зелен дол;

20.10.2021 г.– Бучино – Лисия;

21.10.2021 г. – с. Селище;

25.10.2021 г. – с. Делвино;

27.10.2021 г. – с. Мощанец,

28.10.2021 г. – с. Дренково, с. Обел, с. Клисура;

01.11.2021 г. с. Габрово, с. Дебочица;

Правото на хората да предложат сами кметски наместници е иновативна практика, която се въвежда по решение на кмета на Благоевград Илко Стоянов.

Целта е жителите, живеещи в малки населени места, с население между 100 и 350 човека, да могат свободно да изразят волята си и тя да бъде взета под внимание, когато кметският наместник бъде назначен.

 

Свързани новини

Проф. Георги Михайлов, водач на листата на „БСП за България“ в област Благоевград: Предстоят ни съдбоносни избори

vesito

Младежите на Белица доказаха, че традицията е по-силна от вируса

vesito

COVID-19 затвори най-голямата шивашка фабрика в Югозапада

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.